PROFIL SEKOLAH

Assalamualaikum Wr.Wb.
Pendidikan merupakan proses pembiasaan. Pembiasaan yang baik akan berbuah hasil yang baik. Dengan komitmen dan pengalaman mampu menghantarkan SMA PAWYATAN DAHA menjadi SMA Swasta yang paling diminati dan terbesar di Kediri. Tahun Pelajaran 2020 – 2021 Kami bertekad menghantar peserta didik mencapai cita – cita.
Marilah kita bersyukur kehadirat Illahi Rabbi , yang telah melimpahkan rahmat dan anugerah serta hidayah – Nya kepada kita.Semoga yang Maha Kuasa selalu meridloi segala usaha kita dalam upaya meningkatkan mutu pendidikan. (H. Aziz Mashudi, S.Pd | Kepala SMA Pawyatan Daha Kediri)

VISI SEKOLAH :

Terbentuknya insan yang berakhlak mulia, berprestasi, berbudaya dan berkecakapan hidup.

MISI SEKOLAH:

• Mencetak peserta didik yang taat beribadah, bertanggung jawab, sopan santun dan peduli sesama.
  • Meningkatkan  prestasi akademik dan non akademik.
  • Melestarikan bahasa, pakaian dan seni daerah.
  • Membekali masa depan peserta didik dengan berbagai kecakapan hidup.

LOGO SMA PAWYATAN DAHA KEDIRI

+ komentar + 1 komentar

January 2, 2018 at 6:37 PM

Assalammualaikum. Saya lulusan baru pendidikan kimia universitas negeri malang. Apakah SMA Pawyatan Daha Kediri membuka lowongang pengajar kimi? Terima kasih